Monday, March 15, 2021

របៀបធ្វើ ស៊ុបទាត្រកួន

 👍រដូវកូវិត19 ធ្វើញុំនៅផ្ទះ មិនបាច់ទៅហាង👍


#របៀបធ្វើ ស៊ុបទាត្រកួន

#គ្រឿងផ្សំ

- ម្ទេសឆ្អើរ ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ត់

- កាពិ

- ខ្ទឹមស ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ត់

- ខ្ទិះដូង 1/2 លីត្រ

- ទា 3 kg (កាត់ជាដុំៗតូចល្មម)

- ទឹកត្រី 5 ស្លាបព្រាបាយ

- អំបិល 1 ស្លាបព្រាបាយ

- ស្ករ 6 ស្លាបព្រាបាយ

- ម្សៅស៊ុប 2 ស្លាបព្រាបាយ

- អំបិល 1 ស្លាបព្រាបាយ

- ប្រេងឆា 4 ស្លាបព្រាបាយ

- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ

- ត្រូវ កាត់ដុំៗ


#វិធីធ្វើ:

1- សាច់ទាកាប់ជាដុំៗ រួចយកទៅប្រលាក់ជាមួយខ្ទឹមស ជីវ៉ាន់ស៊ុយ និងគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ និងតៅហ៊ូ ប្រលាក់ឱ្យសព្វទុកមួយអន្លើ។

2- យកត្រាវយកទៅចៀនឱ្យឡើងក្រឡាក្រហមល្អ រួចទុកមួយអន្លើ

3- ដាំខ្ទះអោយក្តៅ ដាក់ប្រេងឆាចូលរួចខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំនឹងម្ទេសឆ្អើរចិញ្រ្ចាំឆាអោយក្រហមល្អ រួចសឹមដាក់កាពិ ឆាអោយសព្វល្អ ទើបដាក់សាច់ឆាច្របល់ឲ្យសព្វ

4- ក្រោយមកដាក់ខ្ទិះដូងចូល រំងាស់រួចដាក់ទឹករំងាស់អោយឆ្អិនល្អរួចដាក់ត្រាវចៀន។

#គ្រឿងផ្សំ ទឹកតៅហ៊ូសម្រាប់ញ៉ាំជាមួយស៊ុបទាត្រកួន

- តៅហ៊ូ

- ខ្ទឹមស 10 កំពិស

- ស្ករ 5 ស្លាបព្រាបាយ

- បីចេង

- ទឹកក្រូចឆ្មា 4-5 ស្លាបព្រាបាយ

- ម្ទេស


#វិធីធ្វើ

- ចិញ្រ្ចាំខ្ទឹមស និងម្ទេសអោយម៉ត់

- យកតៅហ៊ូដាក់ក្នុងចាន ច្របល់អោយម៉ត់ សឹមដាក់ស្ករ ប៊ិចេង ទឹកក្រូចឆ្មា ខ្ទឹមស ម្ទេស កូរអោយសព្វ ថែមថយគ្រឿងផ្សំតាមចំនូលចិត្ត។

#ការរៀបចំស៊ុបទាត្រកួន

- ដួសទឹកស៊ុបទាដាក់ក្នុងកូនឆ្នាំមួយ ដាំអោយពុះ សឹមដាក់បន្លែមីឬនំបញ្ចុកតាមការចូលចិត្ត ៕


No comments:

Post a Comment

របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម

 #របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម #គ្រឿងផ្សំ: - មីសួរ ១ខាំ ត្រាំទឹកអោយរីក  - ក្ដាម 1ក្បាល ឬ 2ក្បាល - ខ្ទឹមស គល់ជីវ៉ានស៊ុយ ម្រេច បុកឲ្យម៉ត់ - ខ្ញី ហាន់...