#គ្រឿងផ្សំ:
- ចេកណាំវា ចេកទុំ ១ ស្នឹត
- សាច់ដូងខ្ចី កោសជាសរសៃ ១ កូនចានចង្កិះ
- ស្ករត្នោត ៣ ខាំ ឬប្រើស្ករសក៏បាន
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង ២៥០ មីលីលីត្រ
#វិធីធ្វើ:
1-យកចេកបកសំបកអោយស្អាត កាត់ជាកង់ៗខ្លីៗល្មម រួចយកចង្កាក់ឬស្សីមកដោត ក្រោយមកយកចេកដែលដោតរួចទៅអាំងអោយឡើង ក្រហមក្រឡាបល្អ។
2- យកស្ករត្នោត ឬស្ករស អំបិល និងខ្ទិះដូង ដាក់ក្នុងឆ្នាំងខ្ទះ រំងាស់អោយរលាយចូលគ្នា អោយពុះសព្វល្អហើយ រំងាស់ខ្ទិះដូងអោយខាប់បន្តិច សឹមដាក់សាច់ដូងចូល កូរពីរបីត្រឡប់ សឹមបិទភ្លើង។
3- យកចេកដែលអាំងឆ្អឹនទៅសង្កាត់អោយសំប៉ែត រួចយកមករៀបដាក់ចាន ហើយយកទឹកស្ករខ្ទិះដូងមក ស្រោចពីលើជាការស្រេច៕
ប្រភព: ពត៌មានចម្រុះ
No comments:
Post a Comment