Wednesday, March 17, 2021

របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម

 #របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម

#គ្រឿងផ្សំ:

- មីសួរ ១ខាំ ត្រាំទឹកអោយរីក 

- ក្ដាម 1ក្បាល ឬ 2ក្បាល

- ខ្ទឹមស គល់ជីវ៉ានស៊ុយ ម្រេច បុកឲ្យម៉ត់

- ខ្ញី ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ

- ប្រេងឆា 

- ប្រេងខ្យង

- ទឹកសីុអីុវ 2 ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកត្រី 1    ស្លាបព្រាបាយ

- ស្ករស 1 ស្លាព្រាបាយកន្លះ

- ម្សៅស៊ុប 1 ស្លាប់ព្រាកាហ្វេ

- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ហាន់ស្តើងៗ

- ដើមជីវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម កាត់ប្រវែង២ថ្នាំងដៃ 



#វិធីធ្វើ៖

១- យកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់លាយបញ្ចូលគ្នាអោយសព្វល្អ ក្រោយមក ប្រលាក់ជាមួយសាច់ជ្រូកបីជាន់ ក្តាមហើយនឹងមីសួ។

២- យកខ្ទិះរៀបសាច់ជ្រូកដាក់នៅបាតក្រោមខ្ទិះ រួចដាក់ខ្ញី ហើយដាក់មីសួរួមទាំងក្តាម ។

៣- រួចដាក់អប់ ៨នាទី រហូតឆ្អិនសាច់ក្ដាមហើយនិងសាច់ជ្រូក រួចដាក់ចុះរោយស្លឹកខ្ទឹម ជីវ៉ានស៊ុយពីលើជាការស្រេច។

No comments:

Post a Comment

របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម

 #របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម #គ្រឿងផ្សំ: - មីសួរ ១ខាំ ត្រាំទឹកអោយរីក  - ក្ដាម 1ក្បាល ឬ 2ក្បាល - ខ្ទឹមស គល់ជីវ៉ានស៊ុយ ម្រេច បុកឲ្យម៉ត់ - ខ្ញី ហាន់...