#របៀបធ្វើមីសួរអប់ក្ដាម
#គ្រឿងផ្សំ:
- មីសួរ ១ខាំ ត្រាំទឹកអោយរីក
- ក្ដាម 1ក្បាល ឬ 2ក្បាល
- ខ្ទឹមស គល់ជីវ៉ានស៊ុយ ម្រេច បុកឲ្យម៉ត់
- ខ្ញី ហាន់ជាបន្ទះស្ដើងៗ
- ប្រេងឆា
- ប្រេងខ្យង
- ទឹកសីុអីុវ 2 ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី 1 ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស 1 ស្លាព្រាបាយកន្លះ
- ម្សៅស៊ុប 1 ស្លាប់ព្រាកាហ្វេ
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ហាន់ស្តើងៗ
- ដើមជីវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម កាត់ប្រវែង២ថ្នាំងដៃ
#វិធីធ្វើ៖
១- យកគ្រឿងផ្សំទាំងអស់លាយបញ្ចូលគ្នាអោយសព្វល្អ ក្រោយមក ប្រលាក់ជាមួយសាច់ជ្រូកបីជាន់ ក្តាមហើយនឹងមីសួ។
២- យកខ្ទិះរៀបសាច់ជ្រូកដាក់នៅបាតក្រោមខ្ទិះ រួចដាក់ខ្ញី ហើយដាក់មីសួរួមទាំងក្តាម ។
៣- រួចដាក់អប់ ៨នាទី រហូតឆ្អិនសាច់ក្ដាមហើយនិងសាច់ជ្រូក រួចដាក់ចុះរោយស្លឹកខ្ទឹម ជីវ៉ានស៊ុយពីលើជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment